O podjetju

RALUX - Tende, ki trajajo dlje...

 

Senčila RALUX d.o.o.

Ustvarjamo udoben prostor pod soncem - že od leta 1989.

 

Naše vodilo je združevanje vrhunske tehnologije v estetski in funkcionalen dizajn. Senčilo, kot viden element arhitekture, lahko poleg zaščite nudi še veliko več; Lahko je tudi svetilo, lahko je predvajalnik glasbe, vaš zunanji prostor lahko ohladi ali ogreje, zaščiti pred insekti,... možnosti integrirane opreme so skoraj neskončne. Vse to združujemo v en, funkcionalen in estetsko dovršen element, ki zunanjo površino spremeni v udoben prostor ˝pod soncem˝.

 

Zgodba našega družinskega podjetja sega v leto 1989, z začetkom ''iz nič'' v najetih prostorih. Postopoma, smo z zadovoljnimi kupci, rastli in razvili dejavnost na 1300m2 lastnih pokritih proizvodnih in razstavnih površinah. Svojo prisotnost na Slovenskem trgu smo razširili z razstavnim, expozicijskim prostorom Ralux-Expo v Ljubljani. Ta je kot prvi tovrstni ekspozicijski prostor v Sloveniji in svetu, v celoti izveden z upravljanjem na daljavo. To omogoča fleksibilnost obiska, predvsem pa nov način pristne izkušnje, kjer se na enem mestu spozna in preizkusi delovanje ter izgled naših produktov. Ralux Expo ponuja preizkus delovanja, verodostojen vpogled v pozorno negovane in dovršene detajle, česar preko digitalnih medijev in virtualnih predstavitev ni mogoče verodostojno začutiti: Več o Ralux-Expo

 

S prizadevno ekipo domačih, zanesljivih in strokovnih sodelavcev, prisluhnemo vašim željam in glede na potrebe ter dano situacijo, po dobri praksi in 30-letnih izkušnjah, predlagamo optimalno rešitev. 
Zagotavljamo celovito ponudbo: od svetovanja, projektiranja in izmer, do izdelave in končne vgradnje izdelkov na objektu. 
V pomembno prednost si štejemo tudi ažurnost in zanesljivost naše tehnične ekipe, s katero naše izdelke negujemo ves čas garancijske kot tudi nadaljnje življenske dobe. 

 

V Ralux smo fokusirani na Slovenski trg, kateremu posvečamo največjo pozornost, zato da lahko kupcem ponudimo najvišji nivo kakovosti in odzivnosti. 
Slovenski trg je specifičen po tem da je najmanjši a hkrati zelo razvit in iz vidika novih tehnologij najzahtevnejši. Na drugi strani pa se podjetniki soočamo z zelo majhno ponudbo kakovostnega tehničnega kadra, zato smo se skozi leta specializirali v elitne dizajnerske izdelke s HI-TECH rešitvami in vrhunsko kakovostjo za katero stojimo. V dobrih 30 letih smo razvili široko mrežo poslovnih partnerjev in zadovoljnih strank, ki se za nove potrebe vračajo in nam s tem dajejo potrditev iz prve roke, tudi s pisnimi pohvalami, predvsem pa dobrimi priporočili znancem.


Neprestano vlagamo v razvoj: z novimi izdelki, Hi-Tech opremo, usposabljanjem kadrov, ter v posledični dvig kakovosti izdelkov in storitev.

Sodelovanje z vodilnimi evropskimi korporacijami in proizvajalci konstrukcijskih komponent, dovršenih pogonskih mehanizmov, najkvalitetnejših tkanin in elektronskih komponent, pa je predpogoj za kvaliteto naših izdelkov. 

 

Skupina GIBUS

 

 

Ralux že vrsto let sodeluje z italijansko korporacijo Gibus s sedežom v Padovi, ki je ena izmed vodilnih družb na področju razvoja in proizvodnje komponent zunanjih senčil v Evropi in svetu. Z obsežno ponudbo, tehnično in oblikovno dovršenostjo izdelkov, ter nenehnim razvojem tudi v avantgardni dizajn, Gibus kreira nove trende v svetu oblikovanja zunanjih senčil. Dolgoletno partnerstvo je med podjetjem Ralux in skupino Gibus spletlo trdne vezi, tako iz vidika poslovnega sodelovanja in ekskluzivnega zastopstva na trgu Slovenije, kot tudi skupnega razvoja in iskanja dobrih rešitev. Več o skupini GIBUS na: www.gibus.it

Gibus Portfolio: PDF icon portfolio_gibus_2021_web.pdf

 

Za naše delo, smo že leta 2000 prejeli potrditev s prvim modrim znakom in nato zlatim znakom združenja slovenske kakovosti, SQ.
Ob jubileju 30 letnice smo bili v letu 2020 s strani Obrtno podjetniške zbornice Nova Gorica, za inovativnost, uspešnost, prepoznavnost in zmerni realni postopni organski razvoj, bili nominirani za Slovensko Podjetje Leta. Postopek izbire pa se je zaradi razmer s Covid19 začasno zaustavil.
S strani Akademije poslovne odličnosti Slovenije, v sodelovanju z MGRT, Slovenskim podjetniškim skladom in Evropskim skladom za regionalni razvoj, pa smo v Jan. 2021 prejeli CERTIFIKAT POSLOVNE ODLOČNOSTI – EFQM, pod Št. ASQ-113.

Zgodba družinskega podjetja pa se razvija tudi v pogledu na prihodnost in v nadaljni razvoj, s skorajšnjim prehodom na naslednji rod, ki s podjetjem živi in diha od malih nog, ter podjetju vliva nov strokovni zagon.  

 

Oton Filipič, ustanovitelj in dir.

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

NAROČILO SERVISA